sábado, 28 de noviembre de 2009

MOR UN DELS BESSONS DE DOS MESOS MALTRACTAT


Els blaus als seus cossos menuts van posar els metges sobre la pista del calvari que dos germans bessons de només dos mesos i mig estaven patint a casa seva. Un d’ells va morir ahir al migdia després d’haver entrat en coma a causa de les lesions cerebrals que presentava, mentre que l’altre continua ingressat tot i que no es tem per la seva vida. Els pares de les dues criatures van ingressar poc després a la presó d’Alhaurín de la Torre (Màlaga) per ordre d’un jutjat de Torremolinos.

Tot va començar dimecres passat a la tarda, quan els progenitors dels nadons, un noi d’origen rus i una noia ucraïnesa sense la documentació en regla, van anar a l’Hospital Maternal de Màlaga perquè una de les criatures semblava que estava molt malalta. Els pediatres que els van atendre van sospitar que podia tractar-se d’un episodi de maltractaments perquè els bessons, dos nens nascuts l’agost passat, presentaven molts hematomes per tot el cos. Un examen mèdic fet dijous al matí va confirmar els pitjors presagis. Els cops estaven repartits per tot el cos, inclòs el cap, i una ressonància magnètica va permetre apreciar els danys cerebrals que patia el germà que estava en més mal estat i que van obligar a ingressar-lo a l’uci del centre sanitari. El seu estat va empitjorar i va entrar en coma, fins que ahir al migdia va morir.
Les alertes van saltar entre els facultatius davant les estranyes versions que els pares, de menys de 30 anys, oferien sobre l’origen de les lesions, algunes de les quals, segons els primers exàmens, no eren noves. Ràpidament es va posar en marxa el protocol de sospita de maltractaments i es va alertar el Grup d’Escorta, Menors i Atenció Ciutadana de la Policia Local, que en va enviar una patrulla a l’hospital. Una vegada allà, es van entrevistar amb els metges i van parlar amb els pares, i finalment van decidir avisar el Servei de Protecció de Menors de la Junta d’Andalusia –que ha assumit la tutela de l’altre bebè– i procedir a la detenció dels progenitors.

En la seva declaració, els pares van assegurar que havien deixat els nens a càrrec d’una tercera persona, tot i que van oferir versions contradictòries sobre la seva identitat. Ara, els serveis socials comprovaran si algun familiar es fa càrrec de l’altre bebè o si passa a mans d’alguna família d’acollida.

elperiodico

Imatge


No ho entenc ni ho entendre mai com pot ser que uns pares maltractin als seus fills fins arribar a matar-los i encara més, però sense menys valor, que siguin uns simples bebes, criatures que confien en els seus pares per sobre de tot, que es senten tant indefensos i amb tantes coses desconegudes al seu voltant i que són les persones que els han de protegir de tot les qui els provoca tant de patiment... Jo no en faria prou de que anessin a la presó, jo posaria els mitjans necessaris perquè no tornessin a ser pares ( o mares) mai més.


No hay comentarios:

Publicar un comentario