sábado, 28 de noviembre de 2009

MOR UN DELS BESSONS DE DOS MESOS MALTRACTAT


Els blaus als seus cossos menuts van posar els metges sobre la pista del calvari que dos germans bessons de només dos mesos i mig estaven patint a casa seva. Un d’ells va morir ahir al migdia després d’haver entrat en coma a causa de les lesions cerebrals que presentava, mentre que l’altre continua ingressat tot i que no es tem per la seva vida. Els pares de les dues criatures van ingressar poc després a la presó d’Alhaurín de la Torre (Màlaga) per ordre d’un jutjat de Torremolinos.

Tot va començar dimecres passat a la tarda, quan els progenitors dels nadons, un noi d’origen rus i una noia ucraïnesa sense la documentació en regla, van anar a l’Hospital Maternal de Màlaga perquè una de les criatures semblava que estava molt malalta. Els pediatres que els van atendre van sospitar que podia tractar-se d’un episodi de maltractaments perquè els bessons, dos nens nascuts l’agost passat, presentaven molts hematomes per tot el cos. Un examen mèdic fet dijous al matí va confirmar els pitjors presagis. Els cops estaven repartits per tot el cos, inclòs el cap, i una ressonància magnètica va permetre apreciar els danys cerebrals que patia el germà que estava en més mal estat i que van obligar a ingressar-lo a l’uci del centre sanitari. El seu estat va empitjorar i va entrar en coma, fins que ahir al migdia va morir.
Les alertes van saltar entre els facultatius davant les estranyes versions que els pares, de menys de 30 anys, oferien sobre l’origen de les lesions, algunes de les quals, segons els primers exàmens, no eren noves. Ràpidament es va posar en marxa el protocol de sospita de maltractaments i es va alertar el Grup d’Escorta, Menors i Atenció Ciutadana de la Policia Local, que en va enviar una patrulla a l’hospital. Una vegada allà, es van entrevistar amb els metges i van parlar amb els pares, i finalment van decidir avisar el Servei de Protecció de Menors de la Junta d’Andalusia –que ha assumit la tutela de l’altre bebè– i procedir a la detenció dels progenitors.

En la seva declaració, els pares van assegurar que havien deixat els nens a càrrec d’una tercera persona, tot i que van oferir versions contradictòries sobre la seva identitat. Ara, els serveis socials comprovaran si algun familiar es fa càrrec de l’altre bebè o si passa a mans d’alguna família d’acollida.

elperiodico

Imatge


No ho entenc ni ho entendre mai com pot ser que uns pares maltractin als seus fills fins arribar a matar-los i encara més, però sense menys valor, que siguin uns simples bebes, criatures que confien en els seus pares per sobre de tot, que es senten tant indefensos i amb tantes coses desconegudes al seu voltant i que són les persones que els han de protegir de tot les qui els provoca tant de patiment... Jo no en faria prou de que anessin a la presó, jo posaria els mitjans necessaris perquè no tornessin a ser pares ( o mares) mai més.


domingo, 22 de noviembre de 2009

“Tres monitoras de la guardería municipal de Bellver de Cerdanya han denunciado a la directora y máxima responsable del centro por un presunto delito de malos tratos a los niños, al considerar que a los pequeños los sometía a tratos vejatorios y denigrantes a la hora de hacerles comer el menú en el comedor.”

Dos de les persones que han denunciat estudien amb mi a la IOC, elles mateixes en han explicat tot el que ha arribat a fer aquesta “bona” directora amb el infants:

• VEXACIONS, INSULTS, males maneres, etc., envers els infants
• obligar i forçar als infants a menjar, fins i tot els seus propis VOMITS
• sacsejar violentament als infants per tal de fer-los empassar l'àpat
• LLIGAR els infants a la cadira per retenir-los mentre se'ls força a menjar
• introduir el pal de la forquilla a la boca per tal d'obligar a empassar el menjar, tant si com no
• tot això considerat “criteris educatius”

Ara està en dubte si és veritat el que diuen les educadores o si els criteris educatius de la directora son correctes. Jo per la meva part les crec, porten un temps demanant-nos consell i que poden fer, per la meva part tenen el meu recolzament, estic totalment en contra del criteris educatius d’aquesta directora i la meva opinió es que li haurien de treure el càrrec i títol. Al gener hi haurà el judici i espero que tot surti bé, pel bé dels infants. Els pares també estan preocupats perquè no saben els noms del infants maltractats, però si que hi ha infants que no volen anar a l’escola, ni es volen acostar a la directora (amb aquesta prova jo crec que ni ha prou) però en canvi ni ha d’infants que no tenen cap problema. Voleu dir que aquesta educadora no “selecciona els infants”? potser hem podeu ajudar a trobar una explicació.

Webs: noticia, noticia1, noticia2 i pares.

sábado, 14 de noviembre de 2009

PELICULA DE LUCY LIU DESTACA TRÁFICO DE NIÑOS








imatge

Redacción | Publicado el 12 Noviembre, 2009 |

La actriz Lucy Liu, productora de una película de niños vendidos para el comercio sexual en Camboya, dijo que la lucha contra el tráfico de seres humanos será larga.

Liu elogió varios proyectos financiados por la agencia infantil de la ONU en Egipto, donde promovía la película “Red Light” (Luz roja) en el Festival Internacional de Cine de El Cairo.

La protagonista de “Los ángeles de Charlie” coprodujo y narró la película, que relata las historias de varias niñas secuestradas y vendidas a burdeles en Camboya.

Liu dijo el miércoles que “realmente tomará mucho tiempo” combatir el tráfico humano, considerado el tercer negocio más rentable del mundo después de las armas y las drogas.

Destacando esos retos, los organizadores de varios programas de UNICEF que Liu visitó en Egipto no quisieron entrar en detalles sobre su campaña por temor a provocar controversia y oposición por parte de sectores conservadores.

“El primer paso es que existe un par de proyectos y eso es maravilloso”, dijo Liu.

En Egipto, el tráfico sexual es a menudo escondido bajo la apariencia de matrimonios temporales sancionados por algunas figuras religiosas y autoridades locales. Bajo estos matrimonios, cientos de niñas menores de edad en la Egipto rural son esencialmente vendidas por sus familias por grandes sumas de dinero a visitantes ricos de las naciones del Golfo.

Egipto aprobó recientemente su primera ley de protección del niño, que penaliza el tráfico e incrementa la edad legal para casarse a 18 años.

La primera dama del país, Suzanne Mubarak, lanzó una iniciativa global para luchar contra el tráfico de seres humanos en el 2006, señalando que existe una voluntad política para confrontar un asunto que afecta a casi 2,4 millones de personas alrededor del mundo, según cifras difundidas en el 2007 por la Organización Internacional del Trabajo de la ONU.


Primer de tot crec que cal destacar que siguin les pròpies famílies qui venen els seus fills, jo m’imagino que deu ser per falta de diner, perquè aquestes famílies estan molt necessitades i necessiten treure diners don sigui però no és excusa o si? Arrel d’això crec que està molt bé que Egipte hagi posat mitjans per intentar acabar amb el tràfic d’infants però amagar-ho sota l’’aparença de falses acusacions... no estic gaire d’acord amb això. Per últim trobo que està molt bé que les persones com Lucy que tenen recursos per fer-ho (em refereixo a diners) es moguin i facin pel·lícules o col·laborin amb ONG o qualsevol cosa que estigui al seu abast per ajudar a lluitar contra coses com el tràfic infantil.